Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Primarii din PNL Argeş recunosc ajutorul primit de la PSD. Imagini şi declaraţii care îl vor scoate din sărite pe Adrian Miuţescu

Ludovic Orban, preşedinte PNL: “Luați parul și dați în liderii PSD! Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos”.

Ofensiva cerută de Orban nu a fost luată în seamă de nimeni, dovadă că în Argeş primarii PNL recunosc, pe bună dreptate, sprijinul acordat de conducerea CJ Argeş în derularea proiectelor de investiţii în localităţile pe care le conduc. Iată că primarii PNL au lăsat deoparte lupta electorală și au înțeles că se poate face politică și în alt mod decît cea cu parul, așa cum cere Orban.

Primarul liberal din Morăreşti a pus “parul” pe conducerea CJ Argeş

„Mulțumim Consiliului Județean Argeș pentru sprijin și avem nevoie în continuare să ne ajutați pentru a realiza în comună investiții de asfalt, extindere alimentare cu apă și canalizare”, a declarat Gheorghe Purcaru, primarul PNL din comuna Morărești, în urma unei vizite de lucru făcute de preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzână şi administratorul judeţului Maria Dinu.

Iată şi proiectele din comuna Morăreşti pentru care primarul declară că a primit sprijin de la CJ Argeş:

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă, alocând fonduri pentru:
• Înlocuire tronson subteran conducta principală alimentare cu apă –tronson situat între stația de pompare și castelul de apă, cu o lungime de 2,5 km
• Conductă aducțiune nouă, de la Gospodăria de apă Dedulești, la castelul de apă din satul Morărești
De asemenea, din bugetul județean au fost alocate fonduri pentru reparații și realizare construcție de legătură între clădirea Școlii Gimnaziale Morărești și toaletă.
Prin programul guvernamental PNDL II, aici se află în execuție proiectul “Extindere rețea de distribuție apă potabilă în satul Luminile”.

Un alt primar al PNL care a pus “parul” pe preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzână şi administratorul judeţului Maria Dinu este cel din Schitu Goleşti

„Mulțumim pentru vizită și pentru sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Argeș, și aici mă refer atât la investițiile în școli cât și la banii alocați pentru investiția care vizează schimbarea sursei de apă” – a declarat Vasile Miriță, primarul liberal din comuna Schitu Golești.

– Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. Aici au fost alocați bani pentru execuția instalațiilor de încălzire și apă caldă menajeră la Grădinițele Valea Pechii și Lăzărești și pentru anveloparea Școlii Gimnaziale Schitu Golești.

– În comuna Schitu Goleștii, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru racordarea sistemului de alimentare cu apă a satului Loturi la rețeaua magistrală Câmpulung – Schitu Golești.

– Tot aici este în implementare un proiect cu finanțare europeană “Soluții concrete pentru probleme reale”, ce are drept scop incluziunea socială și profesională a 600 de persoane prin reconversie profesională.

– Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Schitu Golești, a început implementarea proiectului privind rețeaua de canalizare menajeră și stația de epurare.

„În comuna Schitu Golești am vizitat cele mai importante obiective în care a investit și Consiliul Județean Argeș. Am mers în unitățile de învățământ, toate sunt în normalitate și au toaletele în interior. Am mers și la dispensar unde, pe lângă medicul de familie, funcționează și un cabinet de stomatologie și un punct farmaceutic. De asemenea, au început și lucrările la proiectul finanțat prin programul guvernamental PNDL II” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Şi primarul liberal din Ştefan cel Mare recunoaşte sprijinul oferit de Consiliul Județean Argeș

„Eu sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat până acum. M-am bucurat de tot sprijinul Consiliului Județean Argeș, de câte ori am mers și am solicitat ceva, am fost ajutat. Eu sper că în cele 30 de zile, cât a estimat constructorul, să fie gata și dispensarul” – Niculae Vidan, primar comuna Ștefan cel Mare.

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Aici, toate școlile au toaletele în interior și apă curentă. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru renovarea interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare.

Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor comunale. În plus, în 2017, în satul Glavacioc a fost dat în folosință dispensarul uman.

Prin Programul guvernamental PNDL II, în satul Ștefan cel Mare se construiește un nou dispensar.

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de învățământ, astfel:
– Împrejmuire Școală Primară, sat Glavacioc
– Împrejmuire și renovare interioară Școală Gimnazială Ștefan cel Mare

În ceea ce privește sistemul de sănătate, de la bugetul județean au fost alocate fonduri pentru dispensarul din satul Galvacioc, inaugurat și deschis în septembrie 2017.

Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri și pentru modernizarea unor drumuri comunale (DC 445 Ștefan cel Mare, DC 131 Glavacioc, DC 446 Glavacioc, DC 130 Glavacioc).

„Cu mare plăcere am constat că, și la Ștefan cel Mare, obiectivele pe care noi le-am avut, Consiliul Județean, Consiliul Local, Primăria sunt, în mare parte, realizate. Este vorba de grupuri sanitare în interior, atât la grădiniță cât și la școală. De asemenea, am vizitat două unități medicale, dispensarul de la Glavacioc și dispensarul Ștefan cel Mare, ultimul aflat în construcție și care într-o lună va putea fi inaugurat” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Comuna Izvoru

„La Izvoru am vizitat investițiile realizate și cu bani de la bugetul Consiliului Județean Argeș, școala și grădinița, care acum sunt conforme, cu toaletele în interior. Am discutat cu domnul primar și cu domnul viceprimar despre procesul de învățământ și în viitorul apropiat trebuie să se hotărască privind construcția unei noi grădinițe sau extinderea actualei grădinițe. Îi așteptăm cu un punct de vedere! Am văzut stația de clorinare a apei potabile care alimentează o parte din localitate, la realizarea căreia a contribuit și Consiliul Județean. Am discutat și alte aspecte legate de drumurile comunale, de perspectivele privind fosta secție exterioară a Spitalului Costești aflată pe terioriul comunei Izvoru.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

„Sper să ducem la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am propus, mai ales drumurile. Vă mai așteptăm pe la noi și vă mulțumim pentru cofinanțările acordate!” – Claudiu Neguț, primarul liberal al comunei Izvoru.

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ:

– Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire Școala Gimnazială “Elena Davila Perticari”
– Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire la Grădinița cu program normal nr. 2 Izvoru
– Consiliul Județean Argeș a contribuit și la proiectul “Rețea canalizare și stație de epurare”.

Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean – Mozăceni 2019

➡ Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura sanitară. În comuna Mozăceni funcționează și un centru de permanență, serviciile medicale pentru întreaga zonă fiind asigurate de șapte medici de familie și o substație a Serviciului Ambulanță.

➡ Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. În comuna Mozăceni, toate școlile au toaletele în interior și apă curentă. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru reabilitarea sălii de sport ce aparține liceului tehnologic din localitate.

➡ Consiliul Județean Argeș a investit în extinderea și modernizarea rețelei de apă potabilă.

➡ Pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Mozăceni.

➡ Prin Programul guvernamental PNDL II, în comuna Mozăceni, a fost extinsă și modernizată rețeaua de alimentare cu apă Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora.

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de învățământ dar și în extinderea și modernizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare. Astfel, din bugetul județean, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” pentru: reparații cacoperiș și reabilitare sală de sport, montare centrală pe lemne în cadrul liceului, înlocuire tâmplărie lemn cu tâmplărie PVC la corpul B al Liceului. La Școala nr. 2 Mișei au fost construite grupuri sanitare în interior. În ceea ce privește sistemul de sănătate, la Mozăceni funcționează un centru de permanență, serviciile medicale pentru întreaga zonă fiind asigurate de șapte medici de familie și o substație a Serviciului de Ambulanță.
De asemenea, și la centrul de permanență au fost alocate fonduri pentru reabilitare, respectiv pentru înlocuirea tâmplăriei. La Mozăceni, conducerea consiliului a vizitat și Unitatea de Asistență Medico-Socială , cămin de bătrâni aflat în administrarea CJ Argeș, unde 30 de persoane beneficiază de cele mai bune condiții de îngrijire și asistență medicală.

Consiliul Județean Argeș a investit și în infrastructura de apă și canalizare, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă și pentru sistemul de canalizare și epurare a apelor uzate menjare. Totodată, în cadrul vizitei, au fost stabilite principalele obiective care vor fi realizate în comuna Mozăceni în anul 2019.

Vor fi prioritare investițiile în infrastructura rutieră, mai ales că, pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Mozăceni.

„Principalele obiective pe care le-am văzut sunt legate de prioritățile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatului, și anume, sănătatea, educația și infrastructura. Am văzut și obiectivele finalizate recent și realizate prin PNDL II, noile puțuri și bazine de apă care susțin extinderea rețelei de alimentare cu apă. Credem că suntem pe un drum foarte bun și în comuna Mozăceni, investițiile pe care ni le-am asumat împreună, Consiliul Județean și Consiliul Local, sunt aproape finalizate!” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

„Suntem onorați că sunteți în mijlocul nostru, că manifestați grijă față de comunitatea noastră! Orice ajutor din orice parte este de mare folos și dumneavoastră ne-ați fost aproape. Ați văzut că toate unitățile noastre de învățământ sunt moderne, avem toalete interioare în toate unitățile școlare. Prin PNDL II am reușit să asigurăm apă potabilă la toți locuitorii comunei. Centrul de permanență este funcțional și vă mulțumim că ne-ați sprijinit și aici. Sperăm și de acum încolo într-o colaborare fructuoasă” – Liana Corina Dună, primar PNL comuna Mozăceni.

Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean – Cetățeni 2019

# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de sănătate. În comuna Cetățeni dispensarul a fost modernizat și reabilitat
# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Cetățeni toate școlile au toaletele în interior
# Prin Programul guvernamental PNDL II, va fi extinsă, modernizată și reabilitată rețeaua publică de alimentare cu apă.

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate.

În comuna Cetățeni, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în special în sănătate și învățământ. Începând cu acest an, cei peste 2.700 de pacienți înregistrați, din care peste 1.000 sunt copii, beneficiază de un dispensar modernizat și reabilitat, în care Consiliul Județean Argeș a investit 200.000 de lei. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri pentru reparații, modernizare sau extindere la Școala Gimnazială nr.1 Cetățeni, Școala Valea Cetățuii, Grădinița cu program normal Lăicăi, Grădinița cu program normal Cetățeni, Grădinița Valea Cetățuii. Au fost realizate sisteme de încălzire centrală la Grădinița cu program normal Lăicăi și la Grădinița Valea Cetățuii. Numai pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1 Cetățeni au fost alocați 400.000 de lei de la bugetul județean. Pentru susținerea sportului de masă, în comuna Cetățeni există un teren de sport cu teren sintetic pentru copii și tineri.

“Anul 2019 este anul implementării proiectelor, proiecte în care Consiliul Județean Argeș a investit sume importante în parteneriat cu administrațiile locale. În comuna Cetățeni am investit în primul rând în domeniul sănătății. Dispensarul a fost reabilitat și modernizat în totalitate. De asemenea, am investit în unitățile școlare, care au fost reabilitate și modernizate, au fost realizate sisteme de încălzire, iar la această oră toate unitățile școlare din această localitate au toaletele în interior. Mulțumesc pentru buna colaborare, domnului primar, Consiliului Local, corpului didactic! În plus, prin programul guvernamental PNDL II, comuna Cetățeni are în derulare un proiect de 5.314.244 lei ce privește extinderea, reabilitarea şi modernizarea sistemului public de alimentare cu apă“ – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

“PNDL II ne-a adus o mare bucurie prin extinderea, reabilitarea şi modernizarea sistemului public de alimentare cu apă. Urmează canalizarea, care este, de asemenea, în atenția noastră. De asemenea, pe fonduri europene urmează să realizăm reabilitarea centrului civic și dotarea și modernizarea dispensarului stomatologic” – Claudius Ciobanu, primar PNL Cetățeni.