Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Prefectul “Apus de Soare” şi-a bătut joc de 40.000 de cetăţeni din sudul Argeşului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri, 22 mai 2020, să ușureze deplasarea argeșenilor în afara localității, pe fondul relaxării restricțiilor din timpul stării de alertă.

Astfel, au fost stabilite trei zone metropolitane, în jurul oraşelor Pitești, Curtea de Argeș şi Câmpulung, care cuprind localitățile aflate la o distanță de până la 30 km. În interiorul acestor zone, argeșenii cu domiciliul în localitățile componente se vor putea deplasa fără declarație pe proprie răspundere.

Însă argeșenii din 13 comune din sudul județului (Negrași, Mozaceni, Slobozia, Ștefan cel Mare, Recea, Izvoru, Popești, Râca, Miroși, Căldăraru, Ungheni, Hârseşti şi Bârla), nu au fost prinşi în niciuna din cele trei zone metropolitane şi a rămas valabilă obligația de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitate.

Nimeni nu înţelege motivul pentru care prefectul “Apus de Soare” nu s-a gândit şi la cei aproape 40.000 de locuitori din cele 13 comune, lăsându-i să se chinuie zi de zi cu completarea declaraţiilor. Cel mai simplu ar fi fost să declare a 4 zonă metropolitană în jurul oraşului Costeşti şi cei 40.000 de oameni nu s-ar mai fi simţit trataţi diferit de restul locuitorilor din Argeş.
Să fie oare o decizie politică din partea prefectului, deoarece în sudul judeţului PNL-ul a obţinut, în ultimii 30 de ani, cele mai slabe rezultate electorale, iar PSD-ul a făcut scoruri record? Să sperăm că nu!