Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Pentru al doilea an consecutiv, România a fost pe primul loc în UE la producţia de porumb şi floarea soarelui

Datele statistice arată fără putinţă de tăgadă faptul că România este pe un trend ascendent din punct de vedere economic, iar un aport important îl are şi agricultura.

Graţie măsurilor luate în domeniul politicilor agricole, dar şi condiţiilor meteo favorabile (condiţie fără de care oriunde în lume pot fi probleme) România a înregistrat exporturi record de cereale.

Practic, de la preluarea guvernării de către PSD-ALDE agricultura ţării s-a aşezat pe temeiuri puternice de dezvoltare, iar acest lucru se simte. Fermierii şi-au primit (uneori în avans!) subvenţiile pe suprafaţă, pentru motorină şi ferme de animale, multe sisteme de irigaţii au fost refăcute prin investiţii orientate, s-au făcut eforturi pentru combaterea unor fenomene meteo periculoase precum grindina, au fost dezvoltate programe speciale pentru anumite sectoare de activitate (cum ar fi oieritul) etc.

Peste 25.000 de fermieri din judeţul Argeş au beneficiat de astfel de măsuri de sprijin (mici şi mari producători, după caz).

În 2018, pentru al doilea an consecutiv, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană la producţia de porumb si floarea soarelui.
De asemenea, la cereale, România a fost pe locul 4 în Europa. Performanţa se reflectă şi-n exporturi: de exemplu, în al doilea semestru al anului trecut, exportul de grâu a fost mai mare cu 9,5% faţă de 2017 şi s-a ridicat la 600 de milioane de euro.