Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Ministrul Fondurilor Europene anunţă investiţii în dezvoltarea infrastructurii de apă în județul Argeș

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a declarat recent că „până la finalul lunii viitoare vom transmite Comisiei Europene un pachet de 7 proiecte, în valoare totală de circa 1,4 miliarde euro, proiecte care au drept obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Argeș, Constanța, Dolj, Satu Mare, Olt, Buzău și Teleorman”.
Mînzatu a subliniat că pentru o mai mare rapiditate, s-a decis ca pentru implementarea proiectelor de apă și apă uzată să poată fi lansate licitații cu clauză suspensivă. Acest lucru înseamnă că acele contracte cu entitățile care câștigă procedurile de achiziție vor fi semnate și implementate după ce proiectele majore sunt aprobate de Comisia Europeană, conform procedurilor.
În acest moment, sunt deja in implementare 6 proiecte majore aprobate de Comisia Europeană, astfel: Valea Jiului, Vrancea, Alba, Galați, Timiș, Câmpia Turzii. Valoarea cumulată a acestora este de 873 mil. euro.
Alte 2 proiecte, ce urmează să fie implementate în Ilfov, Cluj și Sălaj sunt în evaluare la Comisia Europeană. Valoarea acestora – 751 mil. euro.