Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Laborator de radioterapie la Spitalul Judeţean. Laboratorul va asigura cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume

Sănătatea reprezintă pentru conducerea Consiliului Județean Argeș o prioritate a acestui mandat.
Încă de la preluarea mandatului, conducerea CJ Argeș a demarat procedurile necesare pentru ca județul nostru să aibă un LABORATOR DE RADIOTERAPIE.

Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș a fost aprobat Studiul de Fezabilitate, Devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții LABORATOR DE RADIOTERAPIE SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI.

Tehnologia de ultima generaţie IMRT – VMAT cu care va fi dotat acest laborator asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea intregului lant de tratare a afecţiunilor oncologice, ceea de va accelera obţinerea unui număr cât mai mare de pacienţi salvaţi.

Prin acest proiect se doreşte construirea unui corp de clădire cu funcţiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătura Secţia de Oncologie existenta. Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasata în zona de sud-est a secţiei de oncologie si tratament a Spitalul Judeţean de Urgenta Piteşti.

Dotări:

-Accelerator liniar de particule
-Computer tomograf simulator;
-Sistem planificare tratament;
-Staţie de conturare;
-Sistem de inregistrare si verificare;
-Sistem de imobilizare;
-Sistem de dozimetrie;

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești nu dispune de niciun aparat de iradiere cu energii înalte, cu care să poată fi tratați pacienții oncologici, deși anual sunt diagnosticați în județul Argeș, peste 1000 de bolnavi, din care aproximativ 500 necesită tratament prin radioterapie. La nivelul județului Argeș, se află în evidență un număr total de 17.745 pacienți, iar perioada de așteptare pentru accesul la tratamentele radioterapeutice variază între 2 și 5 luni, pierzându-se astfel de multe ori perioada optimă de tratament. Secția de Oncologie din cadrul SJUP, funcționează cu un număr de 30 paturi pentru spitalizare continuă și 10 paturi pentru spitalizare de zi.