Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

În vreme ce băncile au fost scutite de anumite taxe, Ludovic Orban anunță că nu poate dubla alocațiile copiilor

Premierul Orban anunţă că nu sunt bani pentru mărirea alocaţiei pentru copii. La polul opus, prin modificarea OUG 114, băncile și marile corporații au fost scutite de anumite taxe și astfel privilegiate. S-a anulat taxa pe activele bancare de 700-800 milioane pe an, dar și taxa pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie (600 milioane lei).
Ludovic Orban a declarat vineri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că nu sunt suficienți bani în buget pentru măriri, iar soluții în acest caz se vor găsi după rectificarea bugetară care va avea loc după 1 iulie.

Ludovic Orban a precizat că prima rectificare bugetară va fi făcută după data de 1 iulie, astfel, cel mai probabil, dublarea alocațiilor va fi prorogată cel puțin până în vară.
Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat, în luna decembrie a anului trecut, iniţiativa legislativă propusă de PSD care prevede dublarea alocaţiei pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Astfel, aceștia ar urma să primească lunar suma de 300 de lei, în timp ce pentru copiii cu handicap este prevăzută suma de 600 de le. Însă, Guvernul condus de Ludovic Orban susține că nu sunt bani la buget pentru această mărire.