Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

În perioada iunie 2016 – aprilie 2019, CJ Argeș a investit cea mai mare sumă de bani în infrastructura școlară

În perioada iunie 2016 – aprilie 2019, Consiliul Județean Argeș a investit cea mai mare sumă de bani în infrastructura școlară din Argeș, 33.106,23 mii lei, în 87 de comune, finanțând sau cofinanțând 283 de proiecte ale primăriilor, proiecte ce au vizat școlile – extindere, reabilitare, modernizare, construire sau amenajare de grupuri sanitare în interiorul școlilor.

Astfel, la această dată, majoritatea școlilor din Argeș asigură, din punct de vedere al infrastructurii, cele mai bune condiții de învățământ.
În plus, majoritatea școlilor din județ au acum grupurilor sanitare în interior, racordate la apă și canalizare. În județul Argeș doar în 20 de localități mai sunt școli care au toaletele în exterior. Este vorba de 29 de grupuri sanitare, însă majoritatea aflate în diverse faze de lucru, avizare, licitație, construcție.

Noul an școlar începe cu doar 4 unități care nu dețin autorizație sanitară de funcționare (Stoenești, Vedea, Bălilești și Mălureni), în condițiile în care fie se mută, fie se desființează, fie se lucrează pentru a intra în conformitate; 119 clădiri fără autorizație ISU pentru securitate la incendiu, dintr-un total de 849.

. Prin programul guvernamental PNDL II – finanțare privind construirea, reabilitarea și modernizarea școlilor – în Argeș sunt finanțate 30 de proiecte, în 25 de localități.
• Proiecte finalizate sau aflate în stadiul de execuție de peste 90% (11 localități)
• Proiecte aflate în diferite stadii (întocmire documentație, achiziție publică, execuție lucrări sub 50%) (19 localități).
• Trei dintre aceste unități școlare, Lunca Corbului, Albota și Ciofrângeni, reabilitate sau nou construite, au fost inaugurate chiar în prima zi a noului an școlar.