Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL!

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că a primit răspuns de la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la scrisoarea trimisă de PSD privind modificările la legislaţia electorală făcute de PNL.

„Comisia Europeană spune Stop modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL! (…) Este suficient de clar, domnule Orban? Sau aşteptaţi sancţiunile Comisiei pentru a vă opri??”, arată Ciolacu.
„Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL! O spune extrem de clar doamna Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, răspunzând scrisorii #PSD prin care am atras atenţia asupra #derapajelor anti-democratice făcute de PNL prin modificarea legislaţiei electorale cu puţin timp înainte de alegeri”, afirmă Marcel Ciolacu marţi, într-o postare pe Facebook.

El prezintă şi un fragment în care se arată că: „Pentru apărarea democraţiilor noastre este esenţial ca alegerile să fie protejate în toate statele membre. (…) Comisia de la Veneţia recomandă ca elementele fundamentale ale legilor electorale, în particular procedura sistemului electoral, componenţa comisiilor electorale şi delimitarea circumscripţiilor electorale, să nu fie modificate cu mai puţin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituţie sau într-un act normativ de nivel superior.”